Zajednica u Corku se oprostila od vlč. Josipa Levakovića uz misno slavlje i druženje


Zajednica u Corku slavila svoje redovito mjesečno nedjeljno Misno slavlje u St. Finbarr’s South Church (Dunbar Street, Cork) u nedjelju, 25. lipnja.

No, to nije bila samo obična misa, već poseban trenutak oproštaja od vlč. Josipa Levakovića, dugogodišnjeg voditelja Hrvatske katoličke misije Dublin. Vlč. Levaković će od jeseni nastaviti svoje svećeničko služenje u svojoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Pri kraju misnog slavlja, riječi pozdrava i zahvale uputio je Živko Krnić, sakristan i poslužitelj kod oltara, koji je istaknuo važnost vlč. Levakovićevog doprinosa zajednici. Troje članova Zajednice također su predali prigodne poklone vlč. Levakoviću kao izraz zahvalnosti.

Vlč. Levaković se zahvalio svima, izražavajući zahvalnost Bogu, biskupiji Cork&Ross, domaćoj župi i župniku Fr Eoinu, ali posebno članovima zajednice. Istaknuo je da je zdrava jezgra zajednice i zajedništvo Hrvata vjernika u Corku postignuto Božjom milošću kroz trenutke svete ispovijedi, brojna misna slavlja i molitve. Nadalje, naglasio je važnost neprestanog podsjećanja na put koji su zajedno prešli i potrebu da zajednica moli za dolazak novog voditelja. Izrazio je svoju nadu da će zajednica nastaviti rasti i razvijati se pod vodstvom novog svećenika.

Nakon zajedničke fotografije, članovi zajednice u Corku su pripremili druženje koje je uslijedilo. Ovo je bila prilika za sve da se okupe, razgovaraju i proslave njihovo zajedništvo.



Autor: CroExpress


Datum objave: 29.06.2023.





Source link

Written by Domovina News

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Brojni Hrvati iz Münchena pješačili 90-ak kilometara u udaljeni Altötting

Fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić zaređeni za svećenike: Bit će teških zadaća, teških odluka, teških ljudi…