Fra Petar Horvat s velikim uspjehom promovirao i prodaje u Sydneyu svoju knjigu „I divljina će te pripitomiti“

Piše: Petar Mamić

Na sam blagdan Velike Gospe, 15. 8.2023. nakon svete mise, te već dvije nedjelje nakon tog velikog Marijanskog blagdana, nakon svetih misa fra Petar ustrajno potpisuje mnogobrojnim župljanima ove najveće od tri Hrvatske katoličke crkve u Sydneyu svoju knjigu, koja je štampana na hrvatskom i engleskom jeziku. Evo što nam je fra Petar Horvat rekao o samoj knjizi  –  U sklopu svog teološkog studija u Chicagu obavio sam pastoralni praktikum u trajanju od tri mjeseca u misijama u amazonskoj prašumi u Peruu. Za vrijeme svog boravka u prašumi pisao sam dnevnik u kojem sam opisivao iskustva, ljude, hranu i običaje amazonskih naroda među kojima sam boravio. Kratki tekstovi pretvoreni su u poglavlja, a poglavlja u knjigu pod naslovom: „I divljina će te pripitomiti…“ Pomalo neobičan naslov knjige zapravo otkriva sadržaj koji se krije u knjizi, a tekst prati mnoštvo fotografija tako da si čitatelj može još bolje dočarati ambijent i potpuno uroniti u jedan drugi svijet koji će ga preobraziti. Knjiga je pisana u razgovornom stilu te je čini jednostavnom i lakom za čitanje. Situacije i proživljena iskustva opisana u knjizi mogu i nasmijati i rasplakati. Knjiga je prigodna za sve uzraste, a cilj je knjige da čitatelj koji živi u jednoj zemlji blagostanja preispita svoje vrijednosti i vrati se iskrenom traženju Boga i čovjeka.

Prvo izdanje knjige na hrvatskom jeziku ugledalo je svjetlo dana 2013. godine u Zagrebu u nakladi od 1000 primjeraka i knjige je nestalo u mjesec dana. Stoga sam odlučio napraviti i drugo izdanje na hrvatskom jeziku, ali i prijevod na engleski jezik kako bi i mladi iz naše zajednice mogli čitati knjigu. Knjiga ima 200 stranica u kvalitetnom tvrdom uvezu uz mnoštvo fotografija. Cijena knjige je $15, a kupnjom pomažete naše misionare i njihov rad.

Knjiga spada u žanr putopisa jer se po njoj upoznaje jedna druga kultura, no sadržaj knjige nije suhoparno opisivanje geografije i povijesti peruanske prašume nego jedan putopis duše koja je u djeci, siromasima i netaknutoj prirodi amazonske prašume prepoznala prisutnost samoga Boga koji je toliko uzvišen, a opet toliko pristupačan.

Knjigu možete nabaviti vikendom nakon svetih misa u našem dućanu ili preko tjedna u uredu centra.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

A Much Needed New Croatian Language Act To Set Standards Of Official Language Use

Crkva Svetog Nikole Tavelića u Sydneyu od sada sjaji i noću u hrvatskim bojama