Sedmorica mladića obukla franjevački habit u Mostaru, među njima i Joel Sirovina iz Hrvatske katoličke misije Zürich


U prekrasnoj franjevačkoj crkvi u Mostaru, održana je svečana sveta misa tijekom koje je sedam mladića obuklo franjevački habit. Ovaj značajan trenutak u njihovim životima obilježio je ulazak u red franjevačkog reda.

Jedan od mladića koji je odabrao ovaj put bio je Joel Sirovina, član Hrvatske katoličke misije Zürich.

Provincijal fra Jozo Grbeš predvodio je svetu misu, a brojni svećenici koncelebrirali su zajedno s njim. Velika crkva bila je do posljednjeg mjesta ispunjena vjernicima, među kojima su se nalazili Joelova obitelj i mnogi prijatelji koji su došli podržati ovaj važan trenutak u njegovom životu.

Prilikom prvog oblačenja franjevačkog habita, Joelu je pomogao voditelj HKM Zürich, fra Ivan Prusina. Ova gesta podrške i brige svjedoči o jakoj zajedničkoj vezi i duhovnom putu koji su Joel i njegova obitelj izgradili kroz godine u svojoj misiji.

S radošću i ponosom, čestitamo hrabrom mladom Hrvatu iz Švicarske na njegovoj odluci da slijedi franjevački red. Njegova predanost Bogu i Crkvi predstavlja primjer vjere i hrabrosti koji će nadahnuti mnoge druge. Želimo mu obilje blagoslova i duhovne snage na ovom putu služenja i molimo za njegovu sreću i ispunjenje u redovničkom životu.



Autor: CroExpress


Datum objave: 17.07.2023.





Source link

Written by Domovina News

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Ovo su najljepše Hrvatice koje žive izvan granica Lijepe Naše

B. Stanić: Novo posezanje iz Srbije