Hrvatska katolička misija Mittelbaden sudjelovala je s drugim katoličkim zajednicama u Pforzheimu na događaju pod nazivom ‘Fest der Missionen’


Pod motom Sijati nadu (Hoffnung säen), u nedjelju, 16. srpnja 2023. u crkvi Srca Isusova u Pforzheimu upriličeno je slavlje katoličkih misijskih zajednica koje djeluju na području župe Pforzheim, slavlje poznatije kao Fest der Missionen.

U crkvi punoj vjernika misno slavlje predvodio je župnik u Pforzheimu vlč. Georg Lichtenberger, a s njim su suslavili svećenici iz portugalske, poljske, kaldejske, talijanske, afričke i hrvatske zajednice. Na misi su sudjelovali i članovi španjolske, mađarske i vijetnamske zajednice.

Hrvatsku katoličku misiju predstavljao je voditelj don Ivo Nedić, koji je na hrvatskom jeziku pozdravio prisutne i održao kratki nagovor nakon pročitanog evanđelja, a gosp. Zvonko Vincek pročitao je zaziv molitve vjernika. Članovi crkvenoga zbora, pod vodstvom past. suradnika Darka Rubčića, otpjevali su za pričesnu pjesmu koral Klanjam ti se smjerno.

Nakon misnoga slavlja nastavljeno je druženje na platou ispred crkve. Članovi pojedinih zajednica ponudili su prisutnima neka od svojih tradicionalnih jela. Domaćice iz hrvatske zajednice napravile su i donijele kolače.



Autor: CroExpress/HKM Mittelbaden, Darko Rubčić


Datum objave: 19.07.2023.





Source link

Written by Domovina News

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Ekstremna vrućina izaziva požare širom svijeta, srušeni mnogi temperaturni rekordi

D. Pešorda: Partizanski wannabe šerif