Svečano slavlje Bezgrješnog Srca Marijina u Hrvatskoj katoličkoj misiji Essen obilježeno zajedništvom i radosti


U subotu, 17. lipnja, Hrvati iz Hrvatske katoličke misije Essen svečano su proslavili blagdan Bezgrješnog Srca Marijina uz svetu misu koja se održala pred kapelicom An der Bergbrücke 7.

Svetu misu organizirali su pred kapelicom kako bi svi prisutni mogli ugodno pratiti Misno slavlje i duhovno se obnoviti i ojačati i tijelom i dušom. Okupio se velik broj članova Hrvatske katoličke misije Essen koji su uživali u hladovini dok su slušali Božju riječ i bili blizu oltara.

Nakon mise, slavlje se nastavilo u ovogodišnjem druženju koje je uključivalo domaću hranu, napitke, glazbu i mnoge druge radosti. Svi su imali priliku izabrati, kušati i uživati u raznolikosti ponuđenog te se veseliti, razgovarati, susresti, zapjevati i zaplesati. Organizatori su zaslužili veliku zahvalu za svoj trud i vrijeme koje su darovali kako bi ovo slavlje bilo moguće.

Svečano slavlje Bezgrješnog Srca Marijina u Hrvatskoj katoličkoj misiji Essen obilježeno zajedništvom i radosti
Foto HKM Essen

Sljedećeg dana, Hrvati iz Hrvatske katoličke misije Essen zajedno su s njemačkim vjernicima, koji se okupljaju u crkvi St. Hedwig, proslavili nedjeljno misno slavlje. Pjevali su i slavili Boga na hrvatskom i njemačkom jeziku. Misu na njemačkom jeziku predvodio je vlč. Hesse, uz koncelebraciju župnika iz Hrvatske katoličke misije Essen, vlč. Ivana. Svečano slavlje završilo je pjesmom “Tebe, Boga hvalimo”.

Nakon mise, zajednica je posadila cvijeće u obliku križa u blizini crkve kao simbol dobrodošlice njemačke zajednice Hrvatima, ali i kao simbol spasenja za svakog čovjeka. Zajedničko druženje nastavljeno je u dvorani pored crkve uz kolače, kavu i napitke.

Ovo su bila dva prekrasna dana ispunjena duhovnošću, slavljenjem i međusobnim povezivanjem vjernika Hrvatske katoličke misije Essen s njemačkom zajednicom.

FOTO: HKM Essen


Autor: CroExpress


Datum objave: 19.06.2023.





Source link

Written by Domovina News

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Najstarija i najbrojnija hrvatska katolička misija u Europi proslavila 75. rođendan

V. Starešina: Kad ludilo preuzme institucije, a pamet ušuti, počinje totalitarizam