Održan je susret ministranata iz hrvatskih katoličkih zajednica biskupije Rottenburg-Stuttgart


Ministrantski susret iz hrvatskih katoličkih zajednica biskupije Rottenburg-Stuttgart održan je u subotu, 1. srpnja, u Geislingenu.

Zajedno s koordinacijskim timom, susret su ove godine organizirale hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića – Geislingen an der Steige i bl. Jakova Zadranina – Göppingen.

Susret je počeo svečanom misom u crkvi Svete Marije, koju je predslavio župnik domaćin fra Ivica Jurišić. Suslavili su fra Ivan Škopljanac Mačina, vlč. Vjekoslav Šaravanja, mons. Niko Ikić, fra Ante Babić i fra Ivan Ante Rozić.

Na početku slavlja sve je pozdravio župnik i dekan Dekanata Geislingen-Göppingen Martin Ehrler, koji je izrazio radost vidjevši ispunjenu crkvu pristiglim ministrantima sa svojim pratiteljima svećenicima, vjeroučiteljima i roditeljima.

Fra Ivan Ante je održao propovijed razgovarajući s ministrantima. Posvijestio im je važnost ministrantske službe, i zahvalio svima što su aktivni u svojim zajednicama služeći kod oltara. Jedan ministrant je pročitao i pismo sv. Tarzicija ministrantima.

Pjevanje su predvodili mladi i dječji zbor domaćih zajednica Geislingen-Göppingen, pod ravnanjem orguljašice mr. Marte Bogdanović.

Zajednički objed i sportski dio natjecanja nastavljen je tijekom dana u sportskoj dvorani u Geislingenu.

U biskupiji Rottenburg -Stuttgart živi najveći broj Hrvata katolika u Njemačkoj. Prema posljednjoj statistici iz 2021. godine, na području biskupije živi 83 591 Hrvata katolika, dok je najbrojnija skupina Talijana. Za usporedbu, u toj biskupiji je 2012. živjelo 46 018 Hrvata katolika, prenosi IKA.



Autor: CroExpress/IKA


Datum objave: 06.07.2023.





Source link

Written by Domovina News

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Ni jedan priručnik o euharistiji ne može biti zamisliv bez poglavlja o braku i obitelji

Danas se događa rasprodaja svih ljudskih vrijednosti