Fra Mićo Pinjuh se nakon 23 godine djelovanja među Hrvatima u Švicarskoj vraća u domovinu


Tradicionalno, 55. molitveno – pokorničko hodočašće Hrvata Gospi u švicarskom Einsiedelnu započelo je u subotu, 10. lipnja, u popodnevnim satima. U 17 sati bila je pobožnost križnog puta uz kalvariju pored svetišta.

U 19 sati, svečano misno slavlje u Gospinoj bazilici predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak OFMCap.

U nedjelju, 12. lipnja, u 11 sati biskup Petanjak održao je predavanje u velikoj samostanskoj dvorani na temu: “Biti Isusovi učenici u vremenu napretka i osamljenosti!”. Nakon toga u 12.30 sati, slijedilo je misno slavlje u Gospinoj bazilici koju je predvodio biskup Petanjak uz koncelebraciju devet svećenika. Sve je na početku pozdravio hercegovački franjevac fra Antonio Šakota, nacionalni koordinator hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj.

Fra Mićo Pinjuh se nakon 23 godine djelovanja među Hrvatima u Švicarskoj vraća u domovinu
Foto: Francisko Pavljuk

Nakon toga riječi pozdrava u ime benediktinske opatije i svetišta u ime odsutnosti opata Urbana Federera uputio je benediktinac pater Philipp Steiner OSB.

Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevao je mješoviti misijski zbor pod ravnanjem prof. Jelena Kučak Vujnović, a za orguljama je bila Dragica Bošnjak.

Na kraju misnog slavlja riječi zahvale uputio je fra Antonio, te naglasio kako je voditelju HKM St. Gallenu fra Mići Pinjuhu ovo zadnje hodočašće u Einsiedeln budući da se nakon 23 godine djelovanja među Hrvatima u Švicarskoj narednih mjeseci vraća u domovinu. Fra Mićo je 16 godina uređivao i Movis, glasilo dvanaest Hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj. 



Autor: Francisko Pavljuk


Datum objave: 16.06.2023.





Source link

Written by Domovina News

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

U HKC-u Geelong svečano proslavljen blagdan zaštitnika Centra

Kako uspješno podnijeti zahtjev za stjecanje hrvatskog državljanstva?