Hrvati Australije pomognite svojim novčanim prilozima sudsku reviziju procesa „Croatian Six“!

Piše: Petar Mamić

U prošlu nedjelju, 9. srpnja 2023. u Sydneyu, u sva tri hrvatska katolička centra prikupljana je financijska pomoć za reviziju sudskog procesa „Croatian Six“ tj. „Hrvatskoj šestorci“.

Tako je nakon jedne svete mise u 10,30 u crkvi Svetog Nikole Tavelića prikupljeno $1400, u crkvi Gospe Velikog hrvatskog zavjeta u Blacktownu nakon dvije svete mise – $2700 a u crkvi Svetog Ante u Summer Hilu, hrvatski katolički muškarci koje okupljaju Vitezovi Predragocjene Krvi Kristove su između sebe na svojem sastanku prikupili $1350.

Da podsjetimo što je to „Croatian Six“. Prije skoro 44 godine u Sydneyu, jugoslavenska državna tajna služba UDBA namjestila je u suradnji sa ASIO – australskom državnom tajnom službom slučaj gdje je srpski provokator Vico Virkez optužio nedužnu šestoricu tada mladih Hrvata da su teroristi, da podmeću bombe po Sydneyu i da žele otrovati gradski vodovod u Sydneyu. Optuženi su na velike kazne, odslužili su deset godina zatvora, a cjelokupna hrvatska zajednica u Australiji optužena je kao leglo terorista. Desetak godina kasnije otkrilo da je to sve velika laž. Nedužna šestorka je puštena iz zatvora. Neki od najboljih australskih novinara su još 1991 godine i to na australskoj televiziji jasno rekli, pokazali i dokazali da je to laž – no nikom ništa. Četrdeset godina kasnije, ove 2023. godine zahvaljujući slobodno mogu reći Božjem čudu – a čemu drugom – Vrhovni sud NSW u Sydneyu opet je odlučio preispitati odluku suda koja još uvijek i ove 2023. glasi – Hrvati su teroristi u Australiji, a „Croatian Six“ su dokaz za to.

Jesi li porijeklom Hrvat ili Hrvatica po ocu ili majci, djedu ili baki? Znaš li da te službena australska država čije državljanstvo imaš i danas ove 2023. godine sumnjiči da si zato što si porijeklom Hrvat terorist? I ti, tvoji roditelji, i tvoji djedovi ili bake? Ne smeta te to? OK.

Ako te smeta, i ako to želiš promijeniti, pridruži nam se!

Daj nam svoje vrijeme, svoje sposobnosti i vještine, svoj novac, svoje molitve!

Javi nam se na e mail – justice4Six@gmail.com ili nazovi na broj 0401 682 455

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Yet Another High-Level Corruption Probe In Croatia

Australski Hrvat Dusty Dragičević napisao knjigu o hrvatskom novcu – kuni