Hrvatski general koji je obučio ‘Azov’ dobio je nagradu hrvatskog iseljeništva ‘Kardinal Stepinac’

Nagrada iseljeništva „Kardinal Stepinac“ za 2024. godinu posmrtno podijeljena u Zagrebu generalu HV-a Bruni Zorici „Zulu”

Samo par dana nakon nedavne halabuke i barbarskog istupa ljevičarskih političkih stranaka
na Markovom trgu u Zagrebu, u potpunoj suprotnosti, protekla je dostojanstvena i puna poštovanja ceremonija također na Markovu trgu, u čast istinskog domoljuba i ratnog heroja, pok. Brune Zorice“Zulu”, kojemu je posmrtno dodijeljena četvrta godišnja nagrada „Kardinal Stepinac“. Svečanost je i ove godine održana u odvjetničkom uredu don Markušića, koji se nalazi preko puta Hrvatskog sabora, uz izravnu video vezu s inozemstvom.

Bruno Zorica – “Zulu” napustio je Hrvatsku nakon Hrvatskog proljeća 1971. godine a vratio se u Hrvatsku 1991. na početku Domovinskog rata i pomogao ustrojavanju i osposobljavanju hrvatskih obrambenih snaga, na temelju svojih vještina i iskustva koje je stekao u francuskoj „Legiji stranaca“. Formirao je i obučavao prvu postrojbu komandosa poznatu kao „Bojna Frankopan“. Neki od Brune Zorice – “Zuluove” braće po oružju bili su na dodjeli i rekli kako ih je vodio poput oca kroz najveće oluje, uvijek siguran u konačnu pobjedu i te kako je –„prvi ponio križ da nas izvede ponosnim stazama naših pradjedova, časno i uzdignute glave na sam oltar naše Domovine“.
I kardinal Stepinac je nosio svoj križ i dalje nas vodi svojim primjerom i vrijednostima.

Bruno Zorica – “Zulu” ispunjava sve kriterije za nagradu „Kardinal Stepinac – Hrvat godine“, a posebno Stepinčeve vrijednosti domoljublja, vjere, pravednosti, istine, ljubavi,
hrabrost, odanost, ustrajnost i odlučnost. Zadnjih je godina bi najpoznatiji u medijima po tome što je osvjetlao hrvatsku čast odlaskom Ukrajinu, bratsku zemlju koja pati pod ruskom agresijom, i tamo obučio za borbu poznatu domoljubnu postrojbu ‘Azov’, o čemu su izvjestili svjetski mediji.

Nagradom „Kardinal Stepinac- Hrvat godine“ odaje se čast istaknutim Hrvatima iz
dijaspore koji su svojim nesebičnim zalaganjem i doprinosom pomogli napretku Hrvatske
i zajedništvo Hrvata koji žive u našoj Domovini i izvan nje.

Monsinjor Juraj Batelja, postulator za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca,
uručio je nagradu udovici i kćeri pokojnog Brune Zorici -“Zulu” koje su je prihvatili u ime pokojnog muža i oca.

Nagrada Kardinal Stepinac – Hrvat godine još je jedan način povezivanja našeg
Hrvatskog iseljeništva s našom Domovinom Hrvatskom, čemu je svjedok i ovogodišnji dobitnik.
Dosadašnji dobitnici ove nagrade su Marko Franović (2021. godine) iz Australije, pok. Miljenko Mike Grgich (2022.godine, SAD) i fra. Vuk Buljan (Njemačka, 2023. godine).

Nagrada „Kardinal Stepinac – Hrvat godine“ plod je projekta “Hrvatski
domoljubi” osnivači kojeg su Ante Mihaljević (Sydney), isusovački svećenik pater Ike Mandurić, hrvatski vojni veteran dragovoljac – Marinko Šušak i odvjetnik Don Markušić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Saving Of Jews By Ordinary Citizens Within World War Two Croatia – A New Academic Paper

Handbook for Croatian Politics