I. Tijardović: Sadržaj knjige doktora Mužića tiče se svih nas

[ad_1]

Oko sredine svibnja 2023. u svijetu je od oko 8 miljarda stanovnika od korone oboljelo njih oko 690 milijuna (oko 9 % od ukupne svjetske populacije; zaokruženo od 12 Vaših susjeda jedan je obolio od korone), 6,9 Koronamilijuna ih je umrlo (oko 0,09 % od ukupne svjetske populacije; zaokruženo od 1160 vaših susjeda jedan je umro od korone), a svi ostali su ozdravili, njih 99,91 %.

Što nam ovi podatci govore? Koronavirus nije jedna od teorija zavjere, već virus od kojega su mnogi od nas oboljeli, ali i ozdravili. Za sada je moguće reći da je korona 15 puta smrtonosnija od obične gripe, jer na 100 oboljelih od korone, jedan umre. No ta smrtnost ipak nije predskazanje smaka svijeta što su konačno i vlade širom svijeta priznale. To bi značilo, ako treba birati između bolesti raka i korone, onda nema nikakve dvojbe, korona je izbor, jer je statistički gledano daleko manje zlo u odnosu na bolesti raka od kojih oko 50 % oboljelih umire (svaka druga osoba oboljela od raka umire, a od korone svaka pedeseta). ‘Imunitetom krda’ stalo bi se na kraj koroni, a od bolesti raka i dalje bi se umiralo.

Živimo u vremenu kad teorije zavjere bez problema pronalaze svoje vjernike. Ne isključujem ni jednu od njih, čak ni onu najbizarniju, da su među nama ‘izvanzemaljci’. No ipak želim ostati čvrsto na zemlji i vjerovati u mogućnost jedne od njih, a to je financijska korist od posljedica ‘planiranog’ virusa (covida). Ako zaista postoji netko tko je ‘smjestio’ nekome, to nisu ni vlade SAD ni Kine. Objasnit ću to.

Oko 107 milijuna Amerikanaca je oboljelo od korone, tj. na oko 90 oboljelih, jedan umre. To su velike brojke za jednu visokorazvijenu zemlju, pa ne vidim razlog zašto bi Amerikanci ‘smjestili’ Kini, i to na svoju štetu. O ogromnoj ekonomskoj šteti da i ne govorimo. Isto tako treba reći da je blizu 100 % osoblja američke ratne mornarice cijepljeno, pa ponovo ne vidim razlog zašto bi Amerikanci naštetili svojoj nacionalnoj sigurnosti (upravo je korona ‘srušila’ ddTrumpa i to kad je Amerikancima krenulo na bolje). Slična je situacija s Kinom koju optužuju za podrijetlo virusa. Prije će izbiti rat između Kine i SAD-a nego što će netko dokazati da iza korone stoje vlade SAD-a ili Kine.

Tko je, onda, smjestio Kini, Americi i čitavom svijetu? Očito netko tko će od ove naše ‘tuge i jada’ imati velike financijske koristi, što znači da je taj ‘netko’ jači od bilo koje vlade svijeta ili naroda. Ako taj ‘netko’ ima mnogo novca, onda može na primjer u maloj Hrvatskoj uz podršku vlade (koncesije, financijske potpore itd.) sa svega 20 milijuna eura godišnje potpuno kontrolirati medije (TV, novine, portale) u Hrvatskoj, pogotovo glede korone. Primjera radi, ukupni godišnji trošak investitora za plaće 100 novinara iznosi svega 2,4 milijuna eura, a tih stotinu ‘razarača’ ne može ništa izgraditi, ali može razoriti sve ako im se pruži prilika. Ako taj ‘netko’ želi kontrolirati recimo medije u još 100 država svijeta, i neka prosječni godišnji trošak bude 40 milijuna eura po državi, ukupni godišnji trošak investitoru bit će svega 4 milijarde eura. Kako bi investitor bio siguran u svoju investiciju, nagradit će odabrane političare ma gdje bili s dodatnih 6 milijardi eura, tako da investicija od 10 milijardi eura godišnje zbog kontrole medija je beznačajna ako će investitoru donijeti profit od 100 milijardi eura. Da, još jedna teorija zavjere, zar ne? A što ako je ovo istina?

Sadržaj knjige doktora Mužića tiče se svih nas. Svi koji žele donijeti odluku ‘cijepiti se ili ne’, prije te važne odluke trebali bi pročitati ovu knjigu. Tko se već cijepio, iz mnoštva informacija i različitih mišljenja, čitajući knjigu, spoznat će je li učinio dobro ili ne. Prema tome, knjigu ‘Cjepivo: Da ili ne?’ svakako preporučujem svima iz više razloga. Prvi je taj što je knjigu napisao dobro informirani svećenik koji ima jasno izgrađene i čvrste životne stavove. Drugi je razlog što se brojnost informacija u knjizi može provjeriti. Treći je taj što je knjiga zanimljiva i čitljiva, tako da se knjiga može bez napora pročitati u desetak dana u vremenu od 18 i 30 do 20 sati, što bi značilo da u tom razdoblju ne ćete biti zaglupljivani, već od čitanja knjige imat će te višestruke koristi.

Cjepivo

Evo samo nekoliko tema iz knjige don Mužića koje potiču na razmišljanje:

1. ‘Medicinski kanibalizam’, Biološki materijal, ‘Opskrbljivač’ i ‘Dobavljači’. Riječ je o vezi između pobačaja i proizvodnje cjepiva. Ukratko: Užas! Sadržaj nije za emocionalno slabe, no dobro je znati što rade ‘znanstvenici’.

2. ‘Umjetno uvećavanje smrtnosti od covida’. Više od 90 % umrlih imalo je i druge bolesti od kojih bi najvjerojatnije umrli, a covid je možda ubrzao njihovu smrt.

3. ‘Postojeća cjepiva protiv covida još su u eksperimentalnoj fazi, koja završava tek 2023. godine’. Čemu žurba s cijepljenjem kad nije riječ o klasičnim cjepivima, nego o genetskim terapijama koje ne sprječavaju zarazu cijepljenih?

4. ‘U vrijeme komunizma i Hrvatska je bila aktivno uključena u trgovinu organima nerođene djece’. Interes ne priznaje političke sustave ni državne granice.

5. ‘Dokle god se koriste moralno okaljana cjepiva neizravno se podržava i industrija pobačaja’. Ljudski je griješiti, ali ustrajati u grijehu je đavolski.

6. ‘U nekim krajevima svijeta ima više samoubojstava zbog opsjednog stanja izazvanim koronom nego od smrti zbog korone’.

7. ‘Znate li nekog liječnika kojega farmaceutska industrija ne može potkupiti?’ Ako znate, ističite i blagoslivljajte ih.

8. ‘Ako cjepivo ne daje stalni imunitet, nego samo privremeni, znači li to da se moramo svake godine (više puta) svi cijepiti?’ Financijski interes zainteresiranih za koronu ne treba objašnjavati.

9. ‘Korona-kriza je prilika za ukidanje ljudskih prava, uspostavu novog političkog sustava i potpunog nadzora nad ljudima’. Globalna diktatura puzeći na obzoru!

10. ‘Za nekoliko godina čovjek će biti spojen s računalom preko mikročipa koji će biti ugrađen u njegovu tijelu’. Neki vjerojatno već jesu (o tome sam pisao prije više od 30 godina).

11. ‘Neke vlade mijenjaju zakone i omogućuju izumiteljima cjepiva protiv korone potpuni zakonski imunitet od bilo koje tužbe u svezi s bilo kojim problemom proizašlim iz cijepljenja’. Izumitelji cjepiva bit će poput bivših komunista iz Hrvatske, Udbe i KOS-a, nedodirljivi.

12. ‘Zemlje s najvećom procijepljenosti mogu imati najveći broj zaraženih na svijetu’. U nekima od njih je gotovo 90 % onih koji su umrli od kovida u trećem valu, a bili su cijepljeni.

13. ‘Kako može neka vlada optuživati za neodgovornost onoga koji bira da se ne će cijepiti, kada ta ista vlada odbacuje formalno svaku svoju odgovornost glede kovida?’ Kad ova ‘ludnica’ prođe, sudovi će imati pune ruke posla.

14. ‘Papa nije za obvezno, već za dobrovoljno cijepljenje’. Savjest dolazi prije pape.

15. ‘Sluganstvo koje su pokazali neki crkveni uglednici prema civilnim vlastima za ovo vrijeme covida, ne samo da je dovelo u pitanje njihov ugled i autoritet, već je mnoge vjernike razočaralo’. Sve više i više ima svećenika koji su stali uz svoj narod.

Više nego dovoljno tema za ozbiljna razmišljanja. Pročitajte ovu odličnu knjigu i dođite sami do odgovora na pitanje ‘Cjepivo: Da ili ne?’. A o odgovornosti vlada širom svijeta neka odlučuju birači i sudovi.

Split je uvijek imao odlične svećenike. Spomenuo bih ovom prilikom pokojnog fra Špiru Marasovića, jednog od najzanimljivijih svećenika koje sam ikad upoznao, a kojega je puk iznimno cijenio i volio. Jednom je rekao ‘Socijalni su problemi doista uvijek bili test na kojemu je Crkva polagala ispit iz svoje vjernosti Bogu i evanđelju’. Profesor Mužić je taj test položio s najvišom mogućom ocjenom.

dr. Ivica Tijardović

 



[ad_2]

Source link

Written by Domovina News

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Proslavljena 25. obljetnica svećeničkog ređenja vlč. Andrije Župarića u crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu

D. Pešorda: “Predsjednikova izaslanica” i šljam