Hrvati proslavili 50. rođendan misije u Rothenburgu

[ad_1]

Misijska zajednica u Rothenburgu ob der Tauber, koja pripada Hrvatskoj katoličkoj misiji Nürnberg, u subotu je proslavila 50. godišnjicu svog osnutka.

Sportski susret u organizaciji Koordinacije Ulm održan je u prošlu subotu u Singenu. Sudjelovalo je 240-ero učenika (ukupno 22 nogometne i 12 ekipa sportskih igara). Nogomet je održan u tri, a sportske igre u dvije kategorije. Ekipe iz Freiburga nastupale su u obje kategorije nogometa i sportskih igara. U nogometu su se natjecale ekipe Nezaustavljiva […]

Priprava i godišnjice proslavljene su s domaćom Župom sv. Ivana koju vodi dekan Herald Sassik, a u čijem je pastoralnom vijeću troje Hrvata. U toj mjesnoj crkvi Hrvati desetljećima slave misu na hrvatskom jeziku.

Podršku proslavi dao je i grad Rothenburg na čelu s gradonačelnikom. Središnji dio proslave bilo je euharistijsko slavlje koje je pod šatorom predslavio domaći njemački župnik s predstavnikom Bamberške nadbiskupije don Stjepanom Matijevićem, don Matom Križićem, don Ivanom Stojanovićem i sadašnjim voditeljem misije don Dragom Škaricom.

Nakon mise održani su prigodni pozdravni govori o suradnji, suživotu i međusobnom pomaganju Hrvata i domaćina. Za sve to voditelj misije zahvalio je uime svih Hrvata, uz želju da i buduća suradnja bude plodonosna.

Od 30. lipnja do 2. srpnja 2023. vjernici svih zajednica koje danas djeluju na prostoru nekadašnje misije Esslingen proslavili su 50. rođendan Hrvatske katoličke misije Esslingen. Dekretom rotenburškog biskupa Gebharda Fürsta 2005. Hrvatska katolička misija Esslingen razdijelila se na četiri zajednice: HKZ Esslingen, HKZ Nürtingen, HKZ Kirchheim i HKZ Filderstadt. Svi članovi župnih vijeća s […]

Nakon mise misijska folklorna skupina imala je nekoliko točaka hrvatskog plesa i pjesme, što je razveselilo prisutne. Druženje i slavlje nastavljeno je uz okrjepu i pjesmu.



[ad_2]

Source link

Written by Domovina News

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Biskup Petanjek s Hrvatima u Njemačkoj: Ima i onih koji su otišli, a nisu morali

Croatia: Political Heads’ Pursuits As In “All Quiet on the Western Front”