Croatian World – Početak nove crkvene 2023. godine uz nadbiskupa Sydneya Anthony Fishera

U tjednu za nama mnoštvo je događanja u hrvatskoj zajednici u Australiji, no donosimo samo mali dio onoga što smo uspjeli zabilježiti. Kao novinar i urednik hrvatskog tjednika neću se umoriti od ponavljanja da nažalost nema dosta ljudi u našoj zajednici koji bi zabilježili sva ta događanja, no jednako tako neću se vjerujem umoriti u nastojanju da svojim radom potaknem i oživim grupu suradnika koja će pomagati svima koji se bave ovim poslom – prikupljanjem i bilježenjem te opisivanjem aktivnosti i svih prvenstveno pozitivnih i afirmativnih stvari o životu i radu hrvatske zajednice u Australiji.

Dakle ovaj vikend u subotu 26. studenog bio je veliki oproštajni koncert na njihovoj svjetskoj turneji hrvatskog dvojca „2Cellos“ kojem je prisustvovao među mnogobrojnim ljubiteljima njihove glazbe i priličan broj članova naše hrvatske zajednice kao nedavno na sličnom takvom događanju pijanista Maksima Mrvice. Na nedavnom koncertu Maksima Mrvice je bilo prilično jednostavno vidjeti gotovo sve članove naše hrvatske zajednice jer je najveći dio posjetitelja koncerta bio azijatske populacije.

 

Također tu istu večer u Hrvatskom klubu „Kralj Tomislav „ održan je godišnji sabor  Zaklade hrvatskih studija u Sydneyu nakon kojeg je održana svečana večera u počast dr. Luki Budaku dugogodišnjem istaknutom članu te iste Zaklade.

 

Treći događaj te iste večeri bila je Humanitarna zabava u Hrvatskom katoličkom centru u Blacktownu u organizaciji bratovštine Knights of the Precious Blood i njihovih pomagača a prihod s koje je kompletan upućen u Hrvatsku na račun humanitarne udruge „Kap dobrote“ iz Zagreba.

 

Dodajmo tome da je počelo Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru na kojem su nastupile obje naše reprezentacije – australska i hrvatska a s njom povezano i navijačko okupljanje po hrvatskim klubovima diljem Australije.

 

U ovu prvu nedjelju došašća 27.11.2022. kada je službeno počela nova crkvena 2023. godina Hrvatski katolički centar Svetog Nikole Tavelića imao je sreću i čast da ga pohodi naš sydneyski nadbiskup Anthony Fisher i bio je to događaj za pamćenje. Misa i način kako ju je služio nadbiskup a tek njegova propovijed, pa radost i veselje druženja nakon svete mise u konobi kraj crkve u društvu prisutnih vjernika, trebalo je to vidjeti i doživjeti a o čemu donosimo u ovom broju i izvještaj.

 

Također istu tu nedjelju u 16 h u hrvatskom klubu Kralj Tomislav u Sydneyu održan je završetak natjecanja CRO Factor o čemu izvještaj donosimo u jednom od sljedeća tri preostala broja koja još izlaze do kraja ove godine.

 

Od svih nabrojanih događanja kroz ovaj tjedan – a bilo ih je još koje ovom prilikom neću spomenuti izdvajam za mene osobno najvažniji – misu i propovijed nadbiskupa Sydneya – Anthony Fisher koji će biti i tema ovog našeg broja.

 

Nadbiskup Sydneya Hrvatima poručuje – biti kršćanin katolik znači biti spreman, radišan, ne odustajati i hrabro se boriti – poput hrvatskih nogometnih reprezentativaca koji igraju u Kataru. Zapravo ruku na srce – nadbiskup Fisher je rekao – biti katolik je još zahtjevnije. Na takav život smo pozvani.

Ugodno čitanje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Djeca Hrvatskog kluba Braća Radić Sydney na poseban su način obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Nadbiskup Sydneya Anthony Fisher poručuje – Hrvati katolici pozvani ste živjeti i boriti se poput vaše nogometne reprezentacije u Kataru! I više i bolje od toga!