Vitezovi iz Sydneya za časne sestre u Lasinji kraj Zagreba

‘Vitezovi Predragocjene Krvi Kristove” skupina je zauzetih hrvatskih katolika iz Sydneya, koja godinama a posebno u vremenu Došašća organizira dobrotvorne zabave čiji se cjelokupan prihod šalje uglavnom u Hrvatsku ili u Bosnu i Hercegovinu a pomoć je išla i našim misionarima u Afriku.

Tako su pomagali ‘Specijalnu dječju bolnicu” u Bistri kod Zagreba gdje su ček novčane pomoći ravnatelju tamošnje bolnice prije neku godinu uručivali poznati hrvatski australac nogometaš Josip Šimunić i general Dario Kordić, Caritasova kuća u Sarajevu, dječji vrtić u Zagrebu oštećen od potresa i slično, a ove godine pomoć je otišla samostanu časnih sestara “Kćeri Srca Isusova” u Lasinji koja se nalazi 30 km daleko od Zagreba.

U subotu, 27.11.2020. u večernjim satima u Hrvatskom katoličkom centru “Gospe Velikog krsnog saveza” u Blacktownu u velikoj i lijepo uredjenoj dvorani u kojoj je radi mjera pandemije bilo prisutno svega oko 150 ljudi (na prošlogodišnjoj zabavi bilo je i dvostruko više) održana je sadržajna programom i ukusnom hranom bogata večera i druženje naše tamošnje zajednice.

Tijekom večeri video javljanjima su nam se obratile iz Zagreba mnoge poznate i ugledne osobe. Uz izvrsnu i ukusnu hranu izmjenjivali su se dva glazbena sastava, mladi “Pajdaši” te Mirko Pejić i njegov sastav. Uz dva predstavljanja o muškim duhovnim vježbama – Exodus od 90 dana koji počinju 4.1.2021., te ženskim pod imenom Magnify 90, odigrana je i hrvatska verzija popularne igre TRIVIA.

Takodjer održana je i bogata tombola te aukcija vrijednih stvari na kojima su uspješno prikupljeni dodatni novčani iznosi. Uz ulaznicu koja je koštala $50 po osobi (samo za punoljetne), uz bogatu hranu i kolače te pića koja su bila besplatna na šanku( s mogućnošću jasno da se da prilog za njih u kutiju) na kraju večeri prikupljeno je oko $27 000 što je za tisuću dolara više nego prošle godine(uz duplo više ljudi).

Da su sydneyski Vitezovi izabrali pravu adresu za pomoć posvjedočile su nam sestre iz samostana u svom video javljanju te večeri.

Klauzurne sestre „Kćeri Srca Isusova“ su sestre koje su „zatvorenog tipa“, ne izlaze iz samostana. One su cijeli svoj život posvetile molitvi i radu. Na sebi nose bijelo redovničko odijelo s bijelim škapularom, s dva srca. Ta srca predstavljaju Srce Isusovo i Srce Marijino. Njihova utemeljiteljica je Francuskinja Marija Deluil Martiny (Blažena Marija od Isusa). Riječ je o kontemplativnoj zajednici sestara koje mole za čitavo čovječanstvo, za svećenike, naročito za one koji su osamljeni ili u nekoj duhovnoj krizi.

Utemeljiteljica reda „Marija od Isusa“ rodila se 28. 5. 1841. godine u Marseilleu. Smatram da je na ju i stvaranje njezine osobne duhovnosti djelovala „francuska revolucija“; progoni kršćana, rušenje križeva, ubijanje svećenika i redovnika. Čini mi se da je njezino duhovno druženje sa svetim Ivanom Arškim također na nju utjecalo. Ona je odabrala originalnu duhovnost: molitva i rad. Posebno me se dojmila rečenica utemeljiteljice reda: „Mi radimo za one koji dolaze poslije nas.“

Kćeri Srca Isusova“ su različitih nacionalnosti i mentaliteta i kao takve stvaraju međusobno duhovno zajedništvo. U samostanu je sada dvadeset i pet sestara. Tko god u molitvi, pjesmi i na misnom slavlju promatra ove sestre, na njega ostavljaju duboki emotivni trag u duši. Riječi blažene Marije Deluil su aktualne i danas iako su napisane 1882. godine: „Danas je to sveopći pokret koji se suprotstavlja svim dogmama, svim principima morala, svim temeljima religioznog društvenog poretka.“ U naše vrijeme kao i za vrijeme francuske revolucije, „novi svjetski poredak“ ruši sve pred sobom što ima temelj u kršćanstvu. To čini diljem Europe. Promijenili su se samo „glumci“, a predstava je ista. Prema riječima utemeljiteljice reda „Kćeri Srca Isusova“, nasuprot Crkvi je „Sotonina sinagoga“ U tu sinagogu po njezinom mišljenju pripadaju razna tajna društva, masoni i drugi. Uzrok mnogih zala u svijetu su tajna društva, urođeni krivi pojam o savršenom čovjeku. Bog njima ne treba, jer je čovjek zauzeo mjesto Boga. Sotonino carstvo kako piše Blažena Marija od Isusa trebalo bi nastupiti na mjesto Kristove vladavine.

Klauzurne sestre „Kćeri Srca Isusova“ u Hrvatsku je pozvao po prvi puta u tijeku drugog svjetskog rata blaženi kardinal Alojzije Stepinac. No, njihov dolazak u Hrvatsku se ostvario tek prije desetak godina.

Njihov poziv i poslanje je „oružje molitve“ Srcu Isusovom i Srcu Marijinom, da Klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, svetom Misom i osobnim žrtvama mole za što veći utjecaj pozitivnih evanđeoskih, duhovnih vrednota protiv ljutog utjecaja Sotone i sotonizma u svijetu. Da je ovakva redovnička zajednica zatvorenog tipa izazov mladim djevojkama u Hrvatskoj, pokazatelj je da sestre imaju devet novih kandidatica. Poznato mi je da druge ženske redovničke zajednice godinama nemaju niti jedne kandidatice, ili moguće, jednu ili dvije kandidatice. Klauzurne sestre u Lasinji su vođene: „Ljubavlju koja suosjeća, okajava, u svemu sudjeluje, ništa ne uskraćuje, koja prihvaća Isusove tajne, koja je zapaljena revnošću, da uzme na sebe strahove, patnje i žrtve i da ih pretrpi i podnosi s Isusom.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Godišnja skupština Zaklade Hrvatskih studija

President Of Croatia Supports Biden’s Communist Revolution (?) In Disguise