Sydney prvi u Hrvata protestirao protiv “Istanbulske konvencije”

Prvi hrvatski prosvjed protiv Istanbulske konvencije ikad održan, neka to ostane zabilježeno zlatnim slovima – organiziran je u Sydneyu, od dvoje vjernika koji su potakli cijelu zajednicu kojoj pripadaju – tj. Hrvatsku katoličku misiju “Sv. Nikole Tavelića” u St. John’s Parku da u subotu i nedjelju 17/18.3. potpisuju peticiju protiv usvajanja te konvencije. Potpisivanje peticije  nastavljeno je i sljedeću nedjelju – tj. na Cvjetnicu, 25.3. a kako su nas izvijestili dvoje organizatora tog prvog prosvjeda u Hrvata – peticija s 582 potpisa poslana je ovih dana premijeru Plenkoviću, svim  zastupnicima u Hrvatskom saboru, Hrvatskoj biskupskoj konferenciji a dana je i  na znanje svim hrvatskim medijima.

Vrijedno je i podsjetiti da je i zagrebački veliki prosvjed protiv Istanbulske konvencije zapravo plod svojevrsnog “samorganiziranja”, tj. velikog bunta gradjana i jedne hrabre žene – Rozalije Bartolić predsjednice udruge udovica hrvatskih branitelja iz Zagreba koja je potakla njegovu organizaciju.

Ista ta žena, Rozalija Bartolić – jedina je koja je odbila dati potporu predsjednici Kolindi koja je okupila veliki broj raznih braniteljskih udruga na Pantovčaku koji su joj dali svojevrsni “blagoslov’ u sramotnom ugošćavanju četničkog zločinca Vučića nedavno u Zagrebu.

Istanbulsku konvenciju koju su usvojile neke europske zemlje, a Hrvatska bi ju trebala usvojiti u tjednu pred nama -mnogi smatraju možda i zadnjim testom za Katoličku crkvu nakon kojeg u tzv. taktici “kuhanja žabe” koja se primjenjuje na Katoličkoj crkvi – ništa više neće biti isto.

Izraz “kuhanje žabe’ koristi se za situaciju kada neka osoba živi u uvjetima koji bi trebalo da joj budu neprihvatljivi ili neizdrživi, ali ona to ne primjećuje zato što je u tu situaciju dospijela postupno, privikavajući se na svaku pojedinačnu negativnu promjenu, a ne naglo. Naime -žaba ubačena u posudu ispunjenu vrelom vodom odmah bi iz nje iskočila. No ukoliko se žaba ubaci u posudu ispunjenu hladnom vodom, ona tu i ostaje tako da polako zagrijavujući vodu umire – skuhana.

Vjernici u Sydneyu, a tako i oni u Hrvatskoj ne pristaju više na šutnju, i od svojih makar duhovnih vodja traže Kristovsko ponašanje – “ vaše “DA” neka bude “DA”, a “NE” neka bude “NE” ,što je više od toga – od Zloga je”.

Odbacimo, srušimo i zgazimo Istanbulsku konvenciju, sotonsku  prevaru nove ideologije koja nas želi uvesti u novo ropstvo.

Nakon zločinačkog komunizma i fašizma imajmo makar zdravog razuma ako i nismo vjernici – da shvatimo da nas guraju na silu u ruke novoj bolesnoj ideologiji 21 stoljeća.

DA – Životu, DA – Razvoju, DA – Napretku, NE – bolesnim ideologijama!

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Loading…

0

Komentari

Komentari

Nekoliko misli o Istambulskoj konvenciji

Australski sport u drugom tjednu travnja