U Bošnjacima traju obnoviteljski radovi

Iz Općine Bošnjaci uputili su još jedan poziv mještanima kojima treba pomoć u sanaciji šteta od tuče da se jave općinskim vlastima, a pomoć je zatražena i od krovopokrivača kojih nedostaje kako bi se obnova završila što prije.

Načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić u nekoliko je navrata apelirao na mještane da se sami ne penju po krovovima jer za to nisu osposobljeni.

“Imali smo jedan nesretni slučaj, riječ je o našem mladom sumještaninu koji se, u želji da što prije sanira oštećenje na vlastitom krovu, popeo na krov, pao i slomio nogu”, kazao je Juzbašić.

Dodao je da veliku pomoć mještanima pružaju pripadnici Hrvatske vojske, kojih je 90-tak u Bošnjacima i pomažu u poslovima raščišćavanja, uglavnom oštećenih crjepova.

Danas su tako angažirani na odvozu slomljenog crijepa i ostalog građevinskog otpada u ulicama Vladimira Nazora, Joze Ivakića, Matije Gupca i Majke Terezije.

Obnova je, po podacima iz Općine, završila na oko 60 posto krovova obiteljskih kuća stradalih u obilnoj i jakoj tuči koja je prošlog ponedjeljak zadesila to mjesto pokraj Županje.

Gotovo su sva domaćinstva ponovno priključena na elektroenergetski sustav, a očekuje se da bi sva obnova mogla završiti narednih dana.

Upućen je i poziv vlasnicima osobnih automobila stradalih u tuči da dođu u Općinu i podnesu odštetni zahtjev.

(Hina)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

A Gathering of Croats: Plan For New Croatian Ministry for Demography and Immigration?

Plenković primio članove Hrvatske folklorne grupe Zagreb iz Pertha: “To je zemlja dide mog i oca mog”

Povratak na vrh