I hrvatska zajednica sudjelovala na slavlju katoličkih misijskih zajednica u Pforzheimu

[ad_1]

Pod motom “Sijati nadu” u prošlu nedjelju u crkvi Srca Isusova u Pforzheimu upriličeno je slavlje katoličkih misijskih zajednica koje djeluju na području župe Pforzheim.

U jesen 1997. godine veliki štovatelj Majke Božje, svećenik salezijanac don Stjepan Pasarić koji je tada djelovao na području Pforzheima, započeo je u tamošnjoj zajednici s molitvom krunice, kratkim meditacijama iz Svetoga pisma i slavljenjem svete mise prvenstveno za bolesne. Bolesni su za njega uvijek bili na prvom mjestu, obilazio ih je u njihovim domovima […]

Misno slavlje u crkvi punoj vjernika predvodio je vlč. Georg Lichtenberger, župnik u Pforzheimu, a s njim su suslavili svećenici iz portugalske, poljske, kaldejske, talijanske, afričke i hrvatske zajednice. Na misi su sudjelovali i članovi španjolske, mađarske i vijetnamske zajednice.

Hrvatsku katoličku misiju Mittelbaden predstavljao je voditelj don Ivo Nedić koji je na hrvatskom jeziku pozdravio prisutne i održao kratki nagovor nakon pročitanog evanđelja, a Zvonko Vincek pročitao je zaziv molitve vjernika. Članovi crkvenoga zbora, pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rubčića, otpjevali su za pričesnu pjesmu koral Klanjam ti se smjerno.

Savezni upravni sud u Leipzigu potvrdio je u novoj presudi da su zabrane mirnih molitvenih okupljanja u blizini bolnica/ustanova za pobačaje protuzakonite. Najviši njemački upravni sud podržao je pravo na slobodu okupljanja, dok Lisa Paus, savezna ministrica za obitelji, umirovljenike, mlade i žene, i dalje ustraje na uvođenju zona cenzure oko bolnica/ustanova za pobačaje. piše […]

Nakon misnoga slavlja nastavljeno je druženje na platou ispred crkve. Članovi pojedinih zajednica ponudili su prisutnima neka od svojih tradicionalnih jela. Domaćice iz hrvatske zajednice napravile su i donijele kolače.



[ad_2]

Source link

Written by Domovina News

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fra Benedikt Vujica proslavio dijamantnu misu: Kad čovjek misli i razmišlja, onda postane zahvalan

Od 24. do 29. srpnja u Zagrebu će se održati jubilarne V. Hrvatske svjetske igre